Veiling Commissie Kap en Dek

kap_en_Dek

Op 2 februari 2019 organiseerde de Commissie Kap en Dek, een onderdeel van het Westfries Genootschap, wederom hun jaarlijkse modeshow van de Westfriese kostuums die de leden dat afgelopen jaar hadden gemaakt.

De Commissie Kap en Dek zet zich in voor het behoud en de kennis van de streekdracht en hoofdtooi. Cursussen kap naaien, boerenhoedjes opknappen, hullen plooien en kaphoeden restaureren worden door de Commissie Kap en Dek georganiseerd.
Voor de Commissie Kap en Dek is de eerste zaterdag van februari een belangrijke dag. Dan wordt in Café De Ridder Sint Joris in Berkhout een veiling georganiseerd van ingebracht antiek en curiosa. Kostuums, ondergoed alsmede sieraden en huisraad worden door de veilingmeester aangeboden. De deelnemers aan de cursus kostuum naaien tonen dan de schoonheid, gratie en rijkdom van de Noordhollandse streekdracht.

Op de openbare verkoping werd toegezien door notaris Jan Salman van Appel Notarissen. Ook dit jaar was het evenement een succes in Café De Ridder Sint Joris te Berkhout.