Financiële ondersteuning auto Herbergier in Wognum

herbergier1

Een Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor volwassenen met geheugenproblemen zoals dementie. In een Herbergier wonen 15 à 16 gasten die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

In de Herbergier vinden de bewoners en hun verwanten een liefdevol en zo gewoon mogelijk thuis. Een dutje op de bank, samen koken of een uitstapje maken; het kan allemaal. Binnen een Herbergier wordt uitgegaan van wat iemand allemaal nog wél kan, en staat niet de ziekte maar de persoon centraal. Gedragsmedicatie wordt tot een minimum beperkt, de sfeer is huiselijk en de deuren gaan niet op slot. Elke gast heeft een ruime kamer die wordt ingericht naar eigen smaak.

Een Herbergier wordt als zelfstandige onderneming geleid door een stel zorgondernemers dat zelf (met hun gezin) in de Herbergier woont. Eén van hen is BIG-geregistreerd en heeft minstens 5 jaar werkervaring in het werken met de doelgroep. De ander heeft minimaal het hart op de juiste plek.

Herbergier Wognum

Herbergier Wognum is gevestigd in een klooster uit 1870. In dit prachtige pand bieden zij onderdak en verzorging aan mensen met geheugen problemen. Zij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven. Zo bieden wij alle ruimte om eventuele hobby’s uit te blijven oefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten. Regie over het eigen leven staat hierbij centraal. Op deze manier kunnen bewoners hun dag indelen naar wat ze willen en kunnen.

In het klooster bevinden zich zestien ruime kamers met eigen badkamer. De authentieke details van het klooster, geven samen met het uitzicht elke kamer een uniek karakter. Er is een lift in het gebouw aanwezig, zodat alle kamers goed bereikbaar zijn. Naast de eigen kamer kunnen bewoners ook gebruik maken van de verschillende algemene ruimtes. Zo kunnen zij genieten van een kopje koffie in de gezellige woonkeuken. De maaltijden worden opgediend in de eetkamer die voldoende ruimte biedt, zodat ook familie zo nu en dan kan mee eten. Rust kan worden gevonden in de sfeervolle bibliotheek waar men bij de haard een boek kan lezen of heerlijk weg kan dromen. Voor degenen die van het buiten leven houden biedt de grote kloostertuin uitkomst, waar de appels en peren weelderig groeien. Kortom; voor ieder wat wils, niets moet en veel is mogelijk. Bijzonder toch?

De Herbergier in cijfers

Sinds de start in 2007 telt Nederland inmiddels 41 Herbergiers, waaronder in Wognum.

De zorg in een Herbergier wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget. De verblijfskosten betaalt de gast uit AOW, pensioen of eigen vermogen.

De panden waarin Herbergiers zijn gevestigd zijn allen eigendom van externe partners, in hoofdzaak woningcorporaties.

Financiële ondersteuning

Appel Notarissen heeft een project van de Herbergier in Wognum financieel ondersteund. De bewoners van de Herbergier kunnen uitstapjes maken in deze auto, en deze is mede voor de dagelijkse boodschappen.